Matematik

Hjælp mig

14. marts 2013 af LouiseLundsgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

jeg er gået i stå med denne opgave:

 

I en model for en bestemt gletscher regner man med, at isens fart er givet ved

v=100-0,00046*h^2

a) bestem isens fart i 16 meters dybde og i overfladen.

v=100-0,00046*16^2

v= 69,85

 

Langs gletscherens bund er isens fart 0.

b) hvor høj er gletscheren?

 

så det er altså spørgsmål b jeg ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af mathon


              pas på du ikke blander højde og dybde sammen


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Inden du går videre med opg. b så tjek lige resultatet på opg. a igen. Jeg får ikke det samme resultat på v = 69,85 ud fra dine mellemregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Mht. opg. b så sætter du hastigheden v = 0 og isolerer h.


Svar #4
14. marts 2013 af LouiseLundsgaard (Slettet)

hov der skulle selvfølgelig stå 16^4 og IKKE 16^2,så får du 69,85 ikke? :)

jeg har også isoleret h, men så får jeg et minusresultat, kan dette passe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af mette48 (Slettet)

v=100-0,00046*h^4=0

læg 0,00046*h4 til på begge sider

del med 0,00046 på begge sider

fin den 4. rod på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Hvis ligningen hedder v = 100-0,00046*h^4, ja passer det med resultater som har fået i opg. a. 

Mht. opg. b så giver resultatet 2 løsninger, men du skal selvfølgelig kun bruge det positive tal. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=845304 , hvor opgaven er formuleret lidt mere konsistent.


Skriv et svar til: Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.