Matematik

kvadratrødder og brøker

14. marts 2013 af gymnasieelev95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heey :)

Håber der er nogle, der vil være søde at hjælpe med disse 2 opgaver, da jeg ikke ved hvordan man skal løse dem??

 

1. Benyt 3. kvadratsætning i nævneren og vis at:

3/(√(n+1)-√n)=3(√(n+1)+√n)

 

2. Skaf rational nævner i hver af brøkerne:

2/(√8-3), 5/(√19-4), a/(√(a+2)+√a)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Forlæng brøken på venstre side med (√(n+1)+√n) .

2. Hvor nævneren har formen (a+b) forlænger man brøken med (a-b) . Hvor nævneren har formen (a-b), forlænger man brøken med (a+b) .


Svar #2
14. marts 2013 af gymnasieelev95 (Slettet)

Okay taak! men i 1. ved jeg ikke helt hvordan man skal stille det op? kan ikke få det til at blive 3(√(n+1)+√n


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

3/(√(n+1)-√n) = 3·(√(n+1)+√n) / [(√(n+1)-√n)·(√(n+1)+√n)]

                         = 3·(√(n+1)+√n) / [n+1 - n]

                         = 3·(√(n+1)+√n)


Svar #4
14. marts 2013 af gymnasieelev95 (Slettet)

Tak for hælpen! hjalp virkelig meget.


Skriv et svar til: kvadratrødder og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.