Matematik

ubestemte integraler

14. marts 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle på SP. nogen der ved, hvordan man laver mellemregninger på et ubestemt integral som f.eks. ∫(-2x+1+8x^-3)dx? Ville blive glad hvis der var nogen der kunne hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel

∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1

på hvert led i funktionen.


Svar #2
14. marts 2013 af johs5 (Slettet)

er ikke sikker på at jeg forstår. Kunne du prøve at sætte tallene ind i formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det første led i funktionen er -2x . Her er a = -2, og n = 1. Derfor er

∫ (-2x) dx = -2·x1+1/(1+1) + k = -2x2/2 + k = -x2 + k

 


Svar #4
14. marts 2013 af johs5 (Slettet)

mange tak


Svar #5
15. marts 2013 af johs5 (Slettet)

hvordan ser det ud med tallet 1? Kan det betragtes som 1x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du tænker på den konstante funktion 1, er den lig med 1·x0 .


Skriv et svar til: ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.