Matematik

Stamfunktion

17. marts 2013 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x):=2x^(3)+6x^(2)-4

Bestem en stamfunktion til f.

Passer dette?

Jeg differentierer f(x) og kalder f'(x) for df(x):
df(x):=d/dx*(f(x),x)
så f'(x) er
df(x) ? 6*x^2+12*x

 

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt differentieret. Man skriver f '(x) for den afledede, ikke df(x) .

Det er forkert at skrive

= d/dx*(f(x),x)

med et gangetegn. Der er ikke tale om at gange med d/dx .

Opgaven her drejer sig om at finde en stamfunktion til f(x), ikke dens differentialkvotient.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg tror, du har byttet rundt på differentiation og integration.

Du skal integrere for at finde en stamfunktion.


Svar #3
17. marts 2013 af hallomedmig (Slettet)

Tror også jeg er kommet til at bytte rundt.

Hedder det ikke

Definerere forskriften for f(x): f(x):=2*x^(3)+6*x^(2)-4 ? Udført
Finder samtlige stamfunktioner for f(x):
F(x) =∫(f(x),x)+k = ((x^(4))/(2))+2*x^(3)-4*x+k , k∈R.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tilsyneladende benytter du dig at et eller andet lommeregner-sprog. Stamfunktionen er korrekt.


Svar #5
17. marts 2013 af hallomedmig (Slettet)

Jeg bruger Nspire (jeg skal bruge Nspire), men jeg var i tvivl om, hvordan man lige går i dette program

tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaven er en simpel opgave, der løses bedst i hånden uden brug af hjælpemidler.


Svar #7
17. marts 2013 af hallomedmig (Slettet)

det kan godt være, men min lærer har skrevet i min blækregning, at alle opgaverne skulle løses i Nspire :)

tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal altså INTEGRERE, for at få en stamfunktion !

∫ f(x) dx =

F(x) = ½x^4 + 2x^3- 4x

:-)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.