Matematik

Reducér

19. marts 2013 af Jupit (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder med et reduceringsstykke: (a+2b)^2-(a+2b)*(a+b) og ved ikke helt om jeg gør det rigtigt. Jeg har fået det til 5ba+4b^2 Er det rigtigt? 

På forhånd tak ! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

     (a + 2b)2 - (a + 2b)·(a + b)

Ophæv først kvadratparentesen vha. 1. kvadratsætning

     a2 + 4b2 + 4ab - (a + 2b)·(a + b)

Nu ganger du de resterende to parenteser sammen ved at gange første led i første parentes med første og andet led i anden parentes, derefter andet led i første parentes med første og andet led i anden parentes

     a2 + 4b2 + 4ab - (a2 + ab + 2ab + 2b2)

Hæv nu den fremkomne minusparentes ved et fortegnsskift ved alle led

     a2 + 4b2 + 4ab - a2 - ab - 2ab - 2b2

Nu ser du hvilke led der går ud med hinanden og reducerer

     2b2 + ab

:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2013 af SuneChr

Det er ikke helt rigtigt.

a2 + (2b)2 + 2·a·(2b) - (a2 + ab + 2ba + 2b2)

Minusparentesen hæves ved at skifte fortegn på alle led.

Reducér.

 


Svar #3
19. marts 2013 af Jupit (Slettet)

Bliver det så 2a^2+ab ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. marts 2013 af ChemistryIsKey

Svaret bliver     2b2 + ab :)


Svar #5
19. marts 2013 af Jupit (Slettet)


Svar #6
19. marts 2013 af Jupit (Slettet)

Tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

De to led har en fælles faktor (a+2b), der kan sættes uden for parentes. Man har

(a + 2b)2 - (a + 2b)·(a + b) = (a + 2b)·(a+2b -(a+b))

                                               = (a + 2b)·(a+2b -a -b)

                                               = (a + 2b)·b

                                               = ab + 2b2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.