Matematik

Hjælp :)

21. marts 2013 af geniushhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har fået denne opgave stillet, jeg kan ikke rigtigt finde ud af det? Nogle der kan hjælpe.

 

Gør rede for sætningen til bestemmelse a og b for potensfunktioner. (bevis og eksempel)

 

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af SuneChr

Ligger der andet i, end at når man kender to punkter, indsættes deres koordinater i funktionsforskriften, og man har da to ligninger med to ubekendte, som kan løses, oftest, uden værktøj.


Svar #2
21. marts 2013 af geniushhx (Slettet)

Ikke særligt uddybende svar :s

Noget mere dybdegående svar :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

En potensfunktion er givet ved udtrykket

f(x) = b · xa

Kender man to datapunkter for funktionen har man (x1 , y1) og (x2 , y2) , som man indsætter i funktionen og opnår 2 ligninger i de to ubekendte a og b:

y1 = b · x1a

y2 = b · x2a

Løs nu dette ligningssystem. Det er sikkert gennemgået i din bog.

 


Skriv et svar til: Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.