Matematik

Renteregning

21. marts 2013 af mini0104 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Du  indsætter  3000kr. på en bunden opsparing. Efter 5år  står der 4000kr. på kontoen.

a. Bestem den årlige rente R

b . Beregn fordoblingstiden .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Jeg har fundet ud af at: 

Startkapital  =3000

slutkapitalen=4000

Rentefod  r=?
Kapital K=5'

 

skal jeg bruge denne her formel =

(4000/3000)5   -  1 = Jeg får en forkert resultalt 

-Kan i hjælpe? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af mathon

bemærk
                    R er i kr

                    r er en ubenævnt decimalbrøk


Svar #2
21. marts 2013 af mini0104 (Slettet)

nårh skal jeg så benytte roden? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af mathon

 

                   (1+r)5 = (4/3)

                   1+r = (4/3)1/5 = (4/3).2 = 1,05922

                    r = 0,05922 = 5,922%


Svar #4
21. marts 2013 af mini0104 (Slettet)

altså  n√ kn/k0 -1 ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2013 af mathon

                   (1+r)N2 = 2

                   1,05922N2 = 2

                    log(1,05922) • N2 = log(2)

         N2 = log(2) / log(1,05922)

 

           


Svar #6
21. marts 2013 af mini0104 (Slettet)

okey nu forstår jeg !

min beregning er godt nok forkert 

tusinde tak du :-)

 


Svar #7
21. marts 2013 af mini0104 (Slettet)

Hvad er N2 har aldrig hørt om det?


Svar #8
21. marts 2013 af mini0104 (Slettet)

halveringstiden


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. marts 2013 af mathon

   
              det er nu fordoblingstiden


Svar #10
21. marts 2013 af mini0104 (Slettet)

Når ja XD det er rigtigt

tak tak igen .


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.