Matematik

Førstegradsligninger

23. marts 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan ikke finde ud af disse:

8-2x=41-5x

M*1/3*5=25

10x+2/x+2=7

7x+5=6x+4+½

14=2x+19

2x+8=2x-8

(5x+3)+(6-2x)=0 ( Tror man skal bruge nulregel.. )

3x-(x-4)=12

5x-9-(2x-3)=4+x

6x-(37-13x)=21x-(2x+37=

 

Jeg ønsker først og fremmest en grundig  forklaring på dem, og ikke blot resultatet. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. marts 2013 af mathon

 

                        8 - 2x = 41 - 5x                                adder 5x på begge sider

                        8 + 3x = 41                                      subtraher 8 på begge sider

                        3x = 33                                            divider med 3 på begge sider

                        x = 11

       

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2013 af ChemistryIsKey

1)

     8 - 2x = 41 - 5x

Du lægger 5x til på begge sider

     8 + 3x = 41

Du trækker 8 fra på begge sider

     3x = 33

Du dividerer med 3 på begge sider

     x = 33 / 3 = 11

Prøv selv de andre idet du bruger de modsatte regneregler til det du vil have væk (fx hvis du vil have -5x væk så plusser du med 5x, da -5x + 5x = 0) :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sørg for at bruge parenteser. Med

10x+2/x+2=7

menes der måske

(10x+2) / (x+2) = 7         ?

Gang med brøkens nævner og reducer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2013 af mathon

                   (5x+3)  +  (6-2x)=0 ( Tror man skal bruge nulregel.. )


       ...man kan ikke bruge produktreglen til en sum

 


Svar #5
24. marts 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Hm... Tak for svarene kære mennesker!

Jeg mangler blot:

6x-(37-13x)=21x-(2x+37)

10x+2/x+2=7 

 

Håber på en grundig forklaring :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Start med at gøre det klart, om fortolkningen af den sidste af de to opgaver er korrekt i #3.

I den første hæver man parenteserne og reducerer.


Svar #7
24. marts 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Prøver lige at udregne den anden..

 

 

 

mht. til 10x+2/x+2=7, så står der: 10x+2 Brøkerstreg x+2 = 7 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

... og det betyder, at der er tale om opgaven

(10x+2) / (x+2) = 7

som formodet i #3. Følg derfor vejledningen i #3.


Svar #9
24. marts 2013 af Lommeregner123 (Slettet)


6*x-(37-13*x)=21*x-(2*x+37)


6*x+-37+13*x=21*x-(2*x+37)

6*x+-37+13*x=21*x+-2*x+-37

19*x-37=19*x-37

19*x-37-19*x=19*x-37-19*x

-37=-37

-37+37=-37+37
= Hvad gør jeg her? ..


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ligningen er opfyldt for alle x.


Svar #11
24. marts 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Betyder det, at ligningen er færdig? :P


Svar #12
24. marts 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg "angribe" 10x+2 Brøkstreg x+2.. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. marts 2013 af 123434 (Slettet)

10x+2/(x+2)=7

10x+2=7(x+2)

10x+2=7x+14

10x+2-2=7x+14-2

10x=7x+12

10x-7x=12

3x=12

x=4

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Der skal parentes omkring tælleren, således som det er skrevet i #8

(10x+2) / (x+2) = 7


Skriv et svar til: Førstegradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.