Matematik

Brøker

24. marts 2013 af simone1517

Har VIRKELIG brug for hjælp!       : = divideret

Her kommer stykkerne:

3 5/6 + 2 2/3=?

2 3/8 : 1/4=?

1/2 + 4/5 + 5/6=? 

Håber på et svar!!!!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af PeterValberg

1)

omregn de blandede tal til uægte brøker
find en fællesnævner
læg brøkerne sammen og forkort mest muligt

2)

Omskriv det blandet tal til uægte brøk
Husk at man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk
forkort mest muligt

3)

find en fællesnævner (30)
forlæng brøkerne
læg dem sammen
forkort mest muligt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

3 5/6 + 2 2/3=?             skaf fællesnævner (her 6) ved at forlænge 2/3 med 2 til 4/6

3 5/8 + 2 4/6               læg de hele tal sammen og læg tællerne sammen, bevar nævneren

3+2  (5+4)/6

5 9/6                           da 9/6 er større end 1 omskrives det til 6/6 +3/6 = 1 3/6 den hele lægges til de øvrige hele

6 3/6                           3/6 forkortes med 3 ved at dele med 3 i tæller og i nævner

6 1/2

 

2 3/8 : 1/4=?            man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

2 3/8 * 4/1                 4/1 er det samme som 4

2 3/8 *4

2*4  3*4/8                man ganger en brøk med et helt tal ved at gange med tallet i tælleren

8 3*4/8                     brøken forkortes med 4

8 3/2                         3/2 = 1 1/2

9 1/2

                            

1/2 + 4/5 + 5/6=?         skaf fællesnævner ved at forlænge brøkerne så de alle får 30 som nævner

                                       læg tællerne sammen og bevar nævneren

                                      se om der kan blive nogle hele ved at regne ud hvor mange gange der er 30/30

                                     


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af mathon

 

                     35/6  +  22/3 = 35/6  +  24/6 = 3 + 2 + 9/6 = 5 + 6/6 + 3/6 = 5 + 1 + 1/2 = 61/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2013 af mathon

 

                     23/8 : 1/4 = (2 + 3/8) • 4 = 8 + 3/2 = 8 + 2/2 + 1/2 = 8 + 1 + 1/= 91/2


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2013 af mathon

 

                     1/2 + 4/5 + 5/6  =  15/30 + 24/30 + 25/30  =  64/30  =  32/15  = 30/15 + 2/15  =  2 + 2/15  =  2 2/15


Svar #6
24. marts 2013 af simone1517

1. 3 5/6 + 2 2/3=?

 

 

2. 2 3/8 : 1/4=?


3. 1/2 + 4/5 + 5/6=?

Det er 3 forskellige stykker. I skal bare skrive hvad de giver ikke udregningen. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Hvorfor skulle vi dog gøre det, vi er her for at hjælpe dig med at lære, ikke for at bevare din uvidenhed.

Du har ikke engang læst det der er skrevet til dig, alle svarene er der et eller andet sted.

Du er vist bare dover og ligeglad med om du lærer noget. Du får 12 i dovenskab.


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. marts 2013 af PeterValberg

#7 Nemlig Mette, - jeg er enig i dine synspunkter.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
24. marts 2013 af simone1517

Jeg har læst det der står! Regnestykkerne er til min veninde som har dem for som lektie. Hun bad mig om, at få hjælp så derfor spurgte jeg herinde. Det er ikke mit problem hvis hun ikke får skrevet udregnignen ned! 


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. marts 2013 af PeterValberg

#9

I #3, #4 og #5 får I svarene på jeres spøgsmål regnet grundig igennem af Mathon
med mellemregninger og det hele... lige til at skrive af og aflevere.

Ét velment råd skal du og din veninde ha' med på vejen:

Regnereglerne for brøker er noget, man simpelthen er nødt til at kunne,
så sæt jer ned og lær dem, - det vil I ikke fortryde.... 

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
24. marts 2013 af simone1517

Regnestykkerne er meget lange. Er du sikker på, at de er rigtige, og kan man ikke forkorte på en eller anden måde?


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.