Matematik
trekant beregninger
07. oktober 2005 af
laila16 (Slettet)
Funktionen f(x)=kvadratrodden af 2x+3
jeg fandt tangentens ligning i røringspunkt p 3 y=0,33x+2
røringspunkt p, tangentens skærings punkt Q med førsteaksen samt punkt r(3,0) danner en trekant ..beregn sider og vinkler i trekant PQR.
?beregn trekantens areal.....
jeg kan virkelig ikke finde ud af det er der nogen der kan hjælpe???
på forhånd tak
jeg fandt tangentens ligning i røringspunkt p 3 y=0,33x+2
røringspunkt p, tangentens skærings punkt Q med førsteaksen samt punkt r(3,0) danner en trekant ..beregn sider og vinkler i trekant PQR.
?beregn trekantens areal.....
jeg kan virkelig ikke finde ud af det er der nogen der kan hjælpe???
på forhånd tak
Svar #1
07. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Du har givet tre punkter:
P(3,3)
Q(0,2)
R(3,0)
Een af adskillige måder at beregne trekantens areal er at anvende Heron's formel. Kaldes sidelængderne a,b,c er arealet
A=sqrt(s(s-a)(s-b)(s-c))
hvor
s = ½(a+b+c)
er den halve omkreds. Sidelængderne |PQ|, |PR| og |QR| kan du let beregne.
P(3,3)
Q(0,2)
R(3,0)
Een af adskillige måder at beregne trekantens areal er at anvende Heron's formel. Kaldes sidelængderne a,b,c er arealet
A=sqrt(s(s-a)(s-b)(s-c))
hvor
s = ½(a+b+c)
er den halve omkreds. Sidelængderne |PQ|, |PR| og |QR| kan du let beregne.
Skriv et svar til: trekant beregninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
