Studievalg og videregående studie

HHX eller STX?

25. marts 2013 af math985e (Slettet)

Hej ja som overskriften lyder er jeg blevet meget i tvivl om hvad jeg skal efter ferien. Jeg går i 9 klasse i folkeskolen og mit ynglingsfag er matematik. Jeg vil gerne være noget inden for økonomi men jeg ved virkeligt ikke hvilket studie jeg skal vælge. Umiddelbart ville jeg mene at HHX ville være det bedste rent uddanelsesmæssigt men hvis man kigger på skolerne tror jeg STX er bedre. Kan man få en ligeså god uddanelse inden for økonomi på STX og udelukker det noget?

Tak på forhånd

-Mathias


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2013 af Armiina (Slettet)

Hvis jeg var dig så vil jeg tage hhx da du kan lige matematik og vil noget indenfor økonomi. Jeg har selv en hhx og det utrolig glad for det
:-)

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2013 af npcnb (Slettet)

Du kan læse videre på de samme økonomiske og samfundsvidenskabelige uddannelser lige meget hvilken af de 2 du vælger. Der er dog forskel på hvordan du er rustet til uddannelserne. Hvis du ender med at læse noget økonomirelateret vil du formentlig være bedre rustet med en HHX, da du allerede har stiftet bekendskab med en række af emnerne og begreberne. Det er dog ikke noget der ikke kan indhentes for en STX'er. Derfor synes jeg egentlig du skal vælge det du selv mest føler for.

Den største fordel for mig at se ved HHX er at du får en smagsprøve på det økonomiske. De 3 år er gode til at finde ud af om man virkelig vil læse noget med økonomi, eller om det i stedet skal være noget andet.


Svar #3
26. marts 2013 af math985e (Slettet)

Hej tak for svarene jer er stadig meget i tvivl meg vælgte at søge ind på HHX

Brugbart svar (2)

Svar #4
28. marts 2013 af Hebi

HHX kan bruges til at komme ind på en lang række trainee- og elevforløb. Selv hvis du ikke vælger at tage en videregående uddannelse efter HHX har du med HHX imodsætning til med STX, gode muligheder for at blive revisortrainee, økonomielev, osv. Hvis du vælger at tage en videregående uddannelse, f.eks. indenfor økonomi, så har du en mindre, moderat- eller større fordel på den uddannelse du søger ind på alt afhængigt af niveau (erhvervsakedemi/professionsbachelor/Universitet)


Skriv et svar til: HHX eller STX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.