Fysik

Elektricitet og magnetisme

28. marts 2013 af jax1 - Niveau: A-niveau

    HJÆLP     HJÆLP       HJÆLP

Tegningen viser en leder, der er gjort fast til en firkantet ramme, der er vinkelret på et magnetfelt på 0,40 T.

a) Bestem fluxen gennem rammen. Rammen trækkes ud af magnetfeltet mod højre med hastigheden 5 cm/s

b) Hvor stor er fluxen efter 2 sekunder ?

c) Hvor stor er den spænding, der induceres i lederen. 

Måleinstrumentet på tegningen har en indre resistans på 22 ohm.

d) Hvad bliver strømstyrken i kredse ?

Facit på

a) 0,032 Wb

b) 0,024 Wb

c) 4,0 mV

d) 0,18 mV

Men jeg har brug for, hvordan man når frem til disse resultater. HJÆLP

Vedhæftet fil: WP_000739.jpg

Svar #1
28. marts 2013 af jax1

Billedet kan ses på den vedhhæftede fil i ovenfor


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. marts 2013 af mathon

                   

 

 

             a)
                          ΘB = B • A = (0,40 Wb/m2) • (0,20 m) • (0,40 m) = 0,032 Wb

             b)

                         ΘB = B • A = (0,40 Wb/m2) • (0,20 m) • (0,30 m) = 0,024 Wb


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. marts 2013 af mathon

             c)

                         dΘB/dt = B • dA/dt = B • b • v  = (0,4 Vs/m2) • (0,20 m) • (0,05 m/s) = 0,004 V = 4 mV

             d)

                         I = U / R = (4 mV) / (22 Ω) = (2/11) mA   


Skriv et svar til: Elektricitet og magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.