Fysik

magnetisme og elektricitet

29. marts 2013 af jax1 - Niveau: A-niveau

En massespektrograf, som den Bainbridge konstruerede, benyttes til at separere U-isotoper. I hastighedensfilteret er E= 36 kV/m og B=0,5mT

 

a) Beregn farten af U-kernerne, når de forlader filteret.

 

U-kernerne afbøjes i halvcirkelbaner af et B-felt, der også 0,5mT.

b) Hvad bliver radius i banen for enkeltladede U-235 ioner ?

 

c) Hvad bliver afstanden mellem de sværtede striber på den fotografiske plade for U-235 ioner og U-238 ioner ?

 

hvordan skal b) og c) laves jeg forstår den ikke ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af mathon

 

                 b) Hvad bliver radius i banen for enkeltladede U-235 ioner


                                                   m • v
                                             r = -------
                                                   B • q


                    


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af mathon

                                                   m • v       ((235 u) • (1,66054·10-27 kg/u)) • (7,2·107 m/s)                 
                                             r = ------- =  -------------------------------------------------------------- =  350727 m
                                                   B • q            (0,5·10-3 Vs·m-2) • (1,60218·10-19 As)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af mathon

   

                              ...er du sikker på enhederne?


Svar #4
30. marts 2013 af jax1

jeg kender desværre ikke til facit denne gang derfor er det sværer men jeg tænker 350727m er det ikke for meget ?

og hvor får du 7,2*107 m/s fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2013 af mathon

 

a) Beregn farten af U-kernerne, når de forlader filteret.

 

            hastighedsfiltret:
                                                     E = v
• B

                                                     v = E / B = (36·103 N/As) / (0,5·10-3 N/(A·m)) = 7,2·107 m/s


Svar #6
30. marts 2013 af jax1

ja det rigtigt i a) har jeg gjort det samme 


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. marts 2013 af mathon

med

En massespektrograf, som den Bainbridge konstruerede, benyttes til at separere U-isotoper. I hastighedensfilteret er E = 36 kV/m og B = 0,5 T

fås

a) Beregn farten af U-kernerne, når de forlader filteret.

 

            hastighedsfiltret:
                                                     E = v
• B

                                                     v = E / B = (36·103 N/As) / (0,5 N/(A·m)) = 7,2·104 m/s

b)

 

                                                   m • v       ((235 u) • (1,66054·10-27 kg/u)) • (7,2·104 m/s)                 
                                             r = ------- =  -------------------------------------------------------------- =  0,350727 m
                                                   B • q            (0,5 Vs·m-2) • (1,60218·10-19 As)


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. marts 2013 af mathon

c)

      238U

                                                   m • v       ((238 u) • (1,66054·10-27 kg/u)) • (7,2·104 m/s)                 
                                             r = ------- =  -------------------------------------------------------------- =  0,355204 m
                                                   B • q            (0,5 Vs·m-2) • (1,60218·10-19 As)

 

afstanden mellem de sværtede striber på den fotografiske plade for U-235 ioner og U-238 ioner

                          2 • ((0,355204 m) - (0,350727 m)) = 0,008955 m 9 mm                             


Svar #9
01. april 2013 af jax1

mathon hvor er "q" ikke lig med

q=92*1,602*10-19


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. april 2013 af peter lind

Hvad ladningen er kommer an på hvor ioniseret atomet er. Hvis atomet ikke har nogen elektroner skal du bruge den ladning, du opgiver. Hvis der kun er fjernet en enkelt elektron skal du bruge en elementarladning


Skriv et svar til: magnetisme og elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.