Matematik

Parabler

30. marts 2013 af SSunshine (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal tegne en parabel, og jeg er ikke sikker på om den er rigtig eller ej.

Opgaven hedder: Tegn parablen: y = x2 - 2x


x | y

x | x2

1 | 1 -1 * -2 (pga. -2x)

2 | 4  -2 * -2

3 | 9 -3 * -2

4 | 16 -4 * -2

5 | 25 -5* -2

0 | 0 -0 * -2

-1 | -1 osv.

-2 | -4

-3 | -9

-4 | -16


Men hvordan kommer jeg videre?

Kig på det der er markeret tykt.

Er det rigtigt, eller gør jeg det forkert?

Håber i vil hjælpe mig :-)

Efter skemaet skal jeg tegne det ind på koordinatsystemet.

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af kapper1764 (Slettet)

Når man skal tegne parablen (i dette tilfælde y=x^2-2x) skal man først tage en x værdi, fx 1, og indsætte den i sammenhængen. X koordinatet er 1. Dr står også, at y= bla bla bla...

Dvs. Du skal tage 1^2-2*1 = 0. Altså får vi koordinaterne (1,0)

Så tager x-værdien 2:
2^2-2*2 = 0. Altså (2,0)


Så tager vi 3 (den bliver anderledes):

3^2-2*3 = 3. Altså koordinaterne (3,3).

Svar #2
30. marts 2013 af SSunshine (Slettet)

Ok, tusinde tak for hjælpen. :-)

Fortsat god lørdag :-)


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.