Matematik

omskrive udtryk

31. marts 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

55=5,3*2^-x.

 

Hvis udtrykket skal give nul, skal jeg så bare trække 55 fra på begge sider af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af joak0575 (Slettet)

Ja:

5,3*2^(-x)-55=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Det er en ligning du har skrevet   55=5,3*2^-x

del med 5,3 på begge sider          55/5,3=2-x

tag log på begge sider                  log(55/5,3)=-x*log2

del med log2 på begge sider       -x=log(55/5,3)/log2

-x= [log55-log5,3] / log2

 


Skriv et svar til: omskrive udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.