Matematik

omskrive udtryk

31. marts 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

log(50)=log(88*(0.8)^(x) - (78*(0.9^(x))

 

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal omskrive højre side af dette udtryk. Problemet ligger i at jeg ikke ved, hvordan jeg skal forholde mig til det "minus" på højre side. Jeg kender førstelogaritmeregel med at log(a*b)=log a+log b og log(a/b)=log a-log b, men hva med når der minus? Altså ligesom på hjøre side af oventstående udtryk? Håber i forstår hvad jeg mener. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af mathon

 

            der gælder ingen regel for
                                                                   log(a - b)


Svar #2
31. marts 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Vil dette så sige at jeg ikke kan omskrive udtrykket med første logaritmeregel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Du har vist for travlt når du går igang med opgaven

Det forrige opgave skrev du eller du havde fundet ud af. det ser ikke sansynligt ud

 

Hvad står der i den oprindelige opgave?


Svar #4
01. april 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

I denne opgave skal jj finde skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner.. Og det er et krav at jeg anvender logaritmeregler. Jeg har bare problemer med at sætte logaritmen på, da jeg med mit CAS værktøj sagtens kan finde skæringspunktet uden.

Svar #5
01. april 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Funktionererne er: y=78*0,9^x+50 og y=88*0,8^x

Skriv et svar til: omskrive udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.