Matematik

stamfunktioner

01. april 2013 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Jeg har fundet stamfunktionen og har indsat (x,y) i stamfunktionen for at finde k for hver parabel A, B og C.


Jeg mener, at det er hvad jeg skal gøre for at finde ud af det. Med hvordan skal jeg vurdere hvilken af dem der er den rigtige?

Vedhæftet fil: opgave (2).docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af peter lind

Brug at stamfunktionen har minimun for f(x) =0


Svar #2
01. april 2013 af Lektiepige (Slettet)

Jeg forstår det ik...


Jeg får :

 

for A:

F(x)= 2x2 - 6x + 6,5 

for B:

F(x)= 2x- 6x + 1,5

for C:

F(x)= 2x- 6x - 62

 

Hvad mener du med, at  f har minimum for f(x)=0. Er mine overstående udregninger forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af peter lind

Du har en funktion F(x). Hvis du differentiere den får du f(x). Ifølge en kendt sætning fra differentialregningen vides at der er ekstrema for den afledede = 0, her altså for f(x) =0 . Hvis funktionen i punktet varierer -0+ er der minimum i punktet.

Du har slet ikke brug for de udregninger., men da du nu har lavet dem kan du jo tegne deres grafer for at se hvilken, der stemmer.


Svar #4
01. april 2013 af Lektiepige (Slettet)

 

 

Det er monotoniforhold...

Skal jeg sige  f(x)=0  af f(x) = 4x-6 = 0    eller f'(x) = 6 = 0     ?

 

Derefter finder jeg x for løsning ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2013 af peter lind

Du har F'(x) =f(x), så når der spørges om F(x) (og altså ikke f(x) ) er det f(x) = 0 du skal bruge


Brugbart svar (2)

Svar #6
01. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Differentialkvotienten af den søgte stamfunktion (altsåF'(x)) er jo netop f(x)

Dvs. at dér, hvor f(x) = 0, vil F(x) have max eller min

f(x) = 4x - 6 = 0  >>>>>  x = 1,5

Altså er en af graferne, der har max eller min for x = 1,5 den søgte stamfunktion

Når du har fundet stamfunktionen ax^2 + bx + c, kan du se, at a er > 0

Altså er det den "smilende" graf

Gør prøve ved at indsætte x = 1,5

:-)


Svar #7
02. april 2013 af Lektiepige (Slettet)

Tusind tak jeg er helt med nu :-)


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.