Matematik

Isolation

01. april 2013 af johannehanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået oplyst denne formel: 

vægt=(gjordmål2*kropslængde)/118890 

 

Kan I hjælpe mig med at isolere gjordmål2??? 

 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af ChemistryIsKey

Vægt = v
Gjordmål = g
Kropslængde = k

Altså

     v = (g2 · k) / 118890

Gang med 118890 på begge sider for at 'opløse' brøken på højre side

     118890v = g2 · k

Dividér med k

     g2 = 118890v / k

:)


Svar #2
01. april 2013 af johannehanse (Slettet)

Tak for hjælen! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Vægt: V

Gjordmål: G

Kropslængde: L

a = 118890 

V = G* L/a 

Gang med a og del med L på begge sider:

G2 = V*(a/L) 

Tag kvadratroden (kun den positive rod har mening her):

G = √(a*V/L)

 

 


Skriv et svar til: Isolation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.