Studievalg og videregående studie

Økonomi eller Erhversøkonomi og filosofi?

02. april 2013 af Pompeii (Slettet)

Hej alle,

Jeg står overfor at skulle starte på studie til sommer, og jeg har sådanset fundet "drømmestudiet". Mit problem er bare, at dette ikke udbydes i Danmark, og at jeg rigtig gerne vil læse her til lands. Der er tale om "Philosophy, Politics and Economics", der måske mest er kendt fra Oxford, men også udbydes på en række andre universiteter rundt om i verden.

Link til wikipedias oversigt over uddannelsessteder: http://en.wikipedia.org/wiki/Philosophy,_Politics_and_Economics

Link til Oxfords undergraduate "skema": http://www.ox.ac.uk/admissions/undergraduate_courses/courses/philosophy_politics_and_economics/philosophy_politic_1.html

Jeg leder altså efter det studie i Danmark, der nærmer sig dette mest muligt. Indtil videre er det min overbevisning at disse to uddannelser kommer nærmest: 

Erhvervsøkonomi og Filosofi på CBS

Økonomi på enten AU eller KU. 

Problemet ligger så i, at HA. fil for det første ikke har sit fokus på samfunds -og nationaløkonomi, som er mit foretrukne interesseområde. Derudover er jeg bekymret for, hvor dybdegående en økonomisk forståelse, der kommer ud af et studie på HA.fil. Oveni kan man så ligge eventuelle jobbekymringer til ved en af CBS' blødere HA'er. 

Omvendt er de rene økonomistudier muligvis for fokuserede på matematik. Jeg har haft matematik på A-niveau til en karakter på 10/12 uden større besvær, men er ikke så interesseret i "matematik for matematikkens skyld". Matematik kan dog være rigtig sjovt, hvis man kan se et formål med denne.

Så mit spørgsmål går altså på, hvilket studie i Danmark egner sig bedst, til det jeg gerne vil?

Og hvordan er mulighederne for vha. valgfag osv. at sammesætte en uddannelse, der minder mest om PPE-linjen?

 

Undskylder på forhånd for det lange spørgsmal..  


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af Woija1 (Slettet)

Jeg har en ven som har taget det program på U Penn. 

Det minder mest af alt om statskundskab.

Man kan også læse filosofi med økonomi som sidefag på KU

http://studier.ku.dk/bachelor/filosofi/undervisning-og-opbygning/ og http://www.econ.ku.dk/sidefag/ba_tilvalg/ 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af elkn (Slettet)

Som Wolja1 også skriver, så er det helt klart statskundskab, der minder mest om PPE. LIgeved, og også kun ligeved, at jeg vil påstå, at det er de samme uddanelser og PPE bare er det engelske navn for statskundskab. Prøv f.eks. at se statskundskabernes skema for bacholor delen http://studier.ku.dk/bachelor/statskundskab/undervisning-og-opbygning/. Med valgfagene og kandidatten kunne du så dreje din uddannelse den retning du vil, både i en mere økonomisk eller filosofisk retning.
Selv læser jeg økonomi på ku, man kan ikke påstå at der er meget politics eller philosophy over uddannelsen, tilgengæld er der rigtig meget intuition og teori. De 2 første semestre er der ren matematik obligatorisk på skemaet, al matematik man lærer disse semestre er matematik "bestilt" af undervisere på de senere semestre.
Både økonomi og statskundskab er fantastiske uddannelser, økonomi er måske lidt mere "direkte" brugbart (ikke at statskundskab ikke er brugbart), men selv kan jeg kun anbefale økonomi - og du skal ikke være bange for bare at blive en menneskelig lommeregner, men på den anden side skal du nok heller ikke være bange for regneark i excel. Alt hvad du laver og regner på, har på en eller anden måde en betydning i den virkelige verden.

Ved ikke rigtigt noget om HA filosofi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af xAnd (Slettet)

Jeg læser selv ha. Fil. på cbs.

det lyder umiddelbart som om det godt kunne være det du leder efter. Vi har filosofi historie, både i historisk og politisk kontekst samtidig med de almene hardcore økonomiske fag som er et krav på cbs. Derudover er der fag som binder filosofien til nutidig økonomisk praksis samt virksomheds og samfunds historie. Beskæftigelsen var sidste år 99% i bachelorgraden, så man skal ikke være nervøs for at blive valgt fra som blød cbs'er :-)

Er selv imponeret strukturen over brugbarheden af fagene og filosofien specielt, samt brugbarheden af filosofien i økonomien.
Derudover mener jeg godt man kan komme på udveksling på Oxford på 5. Semester

Håber det gav lidt

Skriv et svar til: Økonomi eller Erhversøkonomi og filosofi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.