Matematik

regning af ligning

02. april 2013 af AndersMat12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kan hjælpe mig med at udregne 10*x+5*(3*x-7)+3*(3-2*x)=2*(2*x+5)+15? kan ikke få x til at blive 17/5 som TI-Nspire ellers får den til.

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Gang ind i alle parenteser:

10x + 15x - 35 + 9 - 6x  = 4x + 10 + 15

Saml x´erne for sig: 10x + 15x - 6x - 4x = 10 + 15 + 35 - 9

Så får du: 15x = 51 ⇒ x = 51/15 = 17/5

 


Svar #2
02. april 2013 af AndersMat12 (Slettet)

Mange tak, det giver mening nu :-)


Skriv et svar til: regning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.