Matematik

Forstår ikke poissonfordeling.

04. april 2013 af destijl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Sidder og skal til eksamen i statistik på universitetet og har stadig svært ved at forstå poissonfordelingen. 
Jeg har en opgave, hvor man ser på 4 måneder og et antal fødsler deri.

Data:

Januar:5530

Maj:5519

August: 5692

December:4836

Total: 21377

spørgsmålet lyder: 

Angiv, under hypotesen om lige stor sandsynlighed for en fødsel i de fire måneder, de forventede antal fødsler. Lav et goodness of fit test for hypotesen om lige stor sandsynlighed i de fire måneder.

Jeg har beregnet de forventede værdier som total/antal måneder, dvs 5344,25 for hver af månederne. Det gør jeg fordi jeg går ud fra, at der fødes lige mange pr måned.
Jeg beregner G(x)=2(5330*ln(5330/5344,25)+5519*ln(5519/5344,25)+5692*ln(5692/5344,25)+4836*ln(4836/5344,25))=77,7888. Her for jeg så en pval=1-chi^2(77,7888;4-1-1)=0 (uden nogle decimaler). Det forstår jeg ikke helt?
Vil det sige, at jeg kan konkludere at der statistisk ikke bliver født lige mange børn i de forskellige måneder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

Hvad er det for et underligt G(x) du beregner ?

Rent umiddelbart vil eg lave en simpel χ2 test


Skriv et svar til: Forstår ikke poissonfordeling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.