Fysik

magnetisme og elektricitet

06. april 2013 af jax1 - Niveau: A-niveau

Lederstykke i homogent magnetfelt

Denne øvelse handler om kredsløbet på den vedhæftede figur. Vi tænker os, at B=0,50 T, og at l=0,12m. Lederstykket flyttes stykket Δs=0,25 m i løbet af tiden Δt=0,12 s, og resistansen i kredsløbet er 0,030Ω

a) Beregn den inducerede spænding Uind

b) Beregn strømstyrken i kredsløbet.

c) Beregn størrelsen af den kraft Fydre , der er nødvendig for at opretholde bevægelsen.

d) Beregn den i kredsløbet afsatte effekt.

 

Vedhæftet fil: fysik.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Hej

a) Den inducerede spænding er givet som U=v*B*l

Du får B og l opgivet i opgaven, så du skal bare regne v ud som v=Δs/Δt.

b) Tror det kommer af sig selv, da du her kan benytte Ohms lov U=R*I -> I=U/R

 

Giv lyd hvis resten volder problemer.


Svar #2
06. april 2013 af jax1

i c) skal jeg så bruge denne formel

F=B*e*v , hvor e=1,602*10-19 ?   eller er det forkert


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Det synes jeg lyder fornuftigt. :-)


Svar #4
06. april 2013 af jax1

men jeg har ingen idé af hvordan jeg skal lave opgave d)


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Effekt er energi per tid, så hvis du kan regne arbejdet ud og dividere med tiden det tog at udføre det så får du effekten.

Arbejde er givet som kraft gange vej


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. april 2013 af mathon

 

                            P = Fydre • v


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. april 2013 af mathon

#6


 

                            P = Fydre • v = U • I


Skriv et svar til: magnetisme og elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.