Tysk

Verber i præsens + perfektum

06. april 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan i forklare mig hvad man skal i denne opgave..

Verber i præsens (løst sammensatte)

1 point for verbets rigtige endelse

1 point for rigtig ordstilling 

(I skal ikke tage jer af pointene)

1. (Anfangen)

Die stunde_____________________________________ 

 

 

Kan i forklare mig hvad jeg skal i denne opgave..

Verber i perfektum (løst sammensatte) Der står følgende information i opgaven: 

 

Skriv verbet i perfektum på linjen 

1 point for korrekt hjælpeverbum (Ved godt hvad hjælpeverbum er..)

1 point for korrekt hovedeverbets korrekte form 

(I skal ikke tage jer pointene..)

1. (Anfangen)

Die stunde_____________

 

 

Kan i evt. forklare mig hvad perfektum og præsens er, evt statuere et ekspemel. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Præsens = nutid     Die Stunde fängt an

Perfektum = førnutid   Die Stunde hat angefangen

Om løst sammensatte udsagnsord


"Anfangen" er et løst sammensat udsagnsord = et verbum og et forled, der er et selvstændigt ord. De allerfleste sammensatte verber er løst sammensatte, dvs..


1. at trykket ligger på forleddet,


2. at  infinitivmærket "zu" indskydes mellem forleddet og verbet,  Der Rektor bat den Lehrer, mit der Deutschstunde anzufangen.

3.  at forleddet af disse verber skilles fra verbet i nutid og datid i hovedsætninger og sættes sidst i sætningen. Die Sunde fängt/fing an

4. at  I førnutid og førdatid  indskydes i perf. part. "ge" mellem forleddet og verbet.  Die Stundei hat/hatte  angefangen


Skriv et svar til: Verber i præsens + perfektum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.