Matematik

polonymier

07. april 2013 af hans1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

Bestem løsningerne til følgende ligninger ved at sætte en passende potens af x udenfor patentes.

 

a) x3 + 4x- 5x = 0 

nogen der kan hjælpe med løsningen af denne opagave


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af Daalady (Slettet)

x = 1 som er et naturlig tal 


Svar #2
07. april 2013 af hans1995 (Slettet)

Det har jeg også skrevet, blev lidt tvilv om det, bare er sådan.


Svar #3
07. april 2013 af hans1995 (Slettet)

og skal der ingen mellemregninger til


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2013 af Daalady (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Potenstal Her kan du se hvad et potenstal er :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af Daalady (Slettet)

nej


Svar #6
07. april 2013 af hans1995 (Slettet)

mange tak !!

kan du ikke hjælpe mig med at skrive en nøjagig beskrevilse af løsningen til opgaven med hensigt af den skal afleveres. (altså hvordan man skriver det ned som en aflevring 


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. april 2013 af Daalady (Slettet)

x(x2 + 4x - 5) = 0⇔

x3 + 4x2 - 5x = 0

3x + 8x - 5

a = 1  b= 4  c = 5

d= 42- 4*3*5 = 16 - 60 = -44

x = - 4 ±√(-44) / 2*1 og så regner du resten ud

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2013 af PeterValberg

x3 + 4x2 - 5x = 0       sæt x udenfor en parentes
x(x2 + 4x - 5) = 0      benyt "nulreglen"
x = 0   ∨   x2 + 4x - 5 = 0

dvs. én løsning er:  x = 0  
eventuelle øvrige løsninger finder du ved at løse andengradsligningen x2 + 4x - 5 = 0
(det giver forresten x = -5  eller x = 1)

så løsningen på "det hele" bliver:     x = -5   ∨   x = 0   ∨   x = 1 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: polonymier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.