Matematik

Omskrivning af funktionsudtryk ..... Haster!

07. april 2013 af minlillejody (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kære Studieportalen! 

Jeg mangler lidt hjælp til en opgave der er stillet i min aflevering..

 

En beholder med varmt vand sættes til afkøling i et rum, hvor temperaturen er 0 grader C. Vandets temperatur som funktion kan beskrives ved: 

f(t) = 90 * e^-0,032t

hvor f(t) angiver temperaturen i celsiusgrader i tiden '' t '' målt i minutter efter start.

 

1. omskriv funktionsudtrykket til formen:

f(t) = b*a^t

og forklar, hvad konstanterne a og b fortæller om vandets temperatur.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af mathon

 

                     f(t) = 90 e-0,032t = 90 (e-0,032)t = 90 0,968507t


Skriv et svar til: Omskrivning af funktionsudtryk ..... Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.