Tysk

zu, zur eller zum ?

09. april 2013 af Sarah1x (Slettet)

hej jeg er meget i tvivl om hvornår man skal bruge det ene eller det andet ord:

zu, zur eller zum?

an eller am ?

im eller in ?

in eller ins ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man bør være klar over, at

zur = zu der

zum = du dem

am = an dem

im = in dem

ins = in das


Svar #2
09. april 2013 af Sarah1x (Slettet)

nåå jaa det giver mening !!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det skulle naturligvis være

zum = zu dem


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Et lille supplement til svar # 1

Præpositionerne an-bei-in-von-zu sammentrækkes gerne - især i daglig tale- med dativ af den bestemte artikel i hankøn og intetkøn, zu også med dativ hunkøn. Nogle eksempler: Ich stehe am Fenster, beim Kaufmann/im Supermarkt sind viele Kunden, ich erhielt ein Schreiben vom Gerichtsvollzieher(m) (pantefoged)/vom Finanzamt (n) (skattekontoret), ich bin auf dem Weg zum Gymnasium/ zur Universität.
Præpositonerne an-in-auf sammentrækkes gerne med „das“ til ans-ins- aufs   Ich gehe ans Fenster/ins Kino, er klettert aufs Dach
 


Skriv et svar til: zu, zur eller zum ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.