Matematik

Hjææælp!

10. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hej Alle sammen.
Er der nogen der kan forklare mg hvordan jeg løser opgave 3 i den vedhæftet fil?
Skal fremlægge om det i morgen og er helt lost!!

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: sleeet.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af mathon

 

                        sin(A) = |BH| / |AB|

                        |BC| = |BH| / sin(C)

                        |AC| = |AH| + |HC| = |AB| • cos(A)  +  |BC| • cos(C)

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

alternativt, for vinklen A

 

    sin(H) / h = sin(A) / a → sin(A) = a · sin(H) / h → A = sin-1(a · sin(H) / h) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af MustafaNazar (Slettet)

Du skal bruge formlen sin(V) = mod/hyp til spørgsmål a:

sin(V) = 9,5/16,2

 

 


Svar #4
10. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Det vil altså sige...

SIn(v) = Modstående katete/ hypotenusen 

Sin(A) = |BH| / |AB|

Sin(A) = 9,5/16,2

9,5/16,2 = 0,586

Sin-1(0,586) = 35, 87 grader??? :-))


Svar #5
10. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Har fundet ud af a'eren.
Mange tak!

Nogle der vil være søde at forklare mig b'eren?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af mette48 (Slettet)

sinA*|AB|=|BH| isoler sinA og indsæt kendte værdier

tanC*|HC|=|BH| sioler HC og indsæt kendte værdier

|AH|=√(|AB|2- |HB|2) isoler AH og indsæt kendte værdier

|AC|=|AH|+|HC¦


Svar #7
10. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Please...?


Svar #8
10. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Tan ( 21) = 9,5/CH

CH*Tan(21) = 9,5

CH = 9,5/Tan(21) = 24,74.

Er det rigtigt?? Det er B'eren..


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

længden AC er tilsvarende summen af |AH| og |HC|,

    |AC| = |AH| + |HC|

 

hvorfra |HC| kan bestemmes ved

    tan(V) = mod / hos → mod = tan(V) · hos → hos = mod / tan(V)

 

og dertil kan |AH| bestemmes ved

    cos(V) = hos / hyp → hos = cos(V) · hyp


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

for |HC|, altså

 

    tan(21º) = 9,5 / hos → 9,5 = tan(21º) · hos → hos = 9,5 / tan(21º) = |HC|

 

   


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

og |AH|

 

    cos(A) = hos / 16,2 → hos = cos(A) · 16,2 = |AH|


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

ellers kan du beregne vinklen B ved

    B = 180 - (A + C)

 

hvorfra sinusrealtionen anvendes til bestemmelse af |AC|

    |AC| / sin(B) = 16,2 / sin(21º) → |AC| = 16,2 · sin(B) / sin(21º)


Skriv et svar til: Hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.