Matematik

Hjælp

10. april 2013 af LW09 (Slettet)

Hejsa er der nogle som kan hjælpe mig med en matematik opgave. Jeg har vedhæftet den


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af peter lind

a og b ortogonal a·b=0

a og b parallelle deres determinant er 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af Jiimy (Slettet)

Ja, vektor a og vektor b er ortogonale, når deres prikprodukt er nul.

Hvis vektor a og vektor b er parallelle, er prikproduktet af vektor a og tværvektor b nul.

 


Svar #3
10. april 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg har svært ved det. Men er dette en rigtig start på opgaven :

3*(t+1) + 4 (2t) = 0

3 t + 3 + 8t = 0

.. Og hvad mere? :/
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2013 af peter lind

Du skal løse ligningen færdig ellers er det korrekt.

Du skal så enten finde determinanten af vektorene eller alternivt som nævnt i #2 finde den ene af vektorenes tværvektor, hvoerefter du finder deres skalarprodukt


Svar #5
10. april 2013 af LW09 (Slettet)

okay så dvs:

ab1
ab2   =  a1*b2 - a2 - b2

hvad gør jeg herfra


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af peter lind

Det ser mærkeligt ud det du skriver. Du skal ligesom i det første spørgsmål bruge de værdier, der er angivet i opgaven


Svar #7
10. april 2013 af LW09 (Slettet)

=  1*4 - 2t - 3

Er dette korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2013 af peter lind

nej Tværvektoren til b er (-4, 3). Brug denne vektor på samme måde som du brugte b vektoren i forrige spørgsmål. Den del klarede du jo udmærket


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.