Matematik

Brøkfunktion

09. oktober 2005 af Mocca Jimmy (Slettet)
Jeg har en følgende brøkfunktion, hvor jeg skal finde alle de typiske ting som definitionsmængde, nulpunkter osv.:

2x^3+2/x^2

Jeg har umiddelbart problemer med nulpunkter (jeg beder altså ikke om hele svineriet - endnu :D)

Man sætter tælleren lig nul, og så begynder det sjove... På grafregneren kan jeg se, at den har nulpunkt i -1 men kan ikke komme frem til det ved at regne... Nogle bud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

2x^3+2=0
<=>
x^3=-1
<=>
x=-1

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)

Isoler x^3 og find 3.rod

Svar #3
09. oktober 2005 af Mocca Jimmy (Slettet)

Jeg takker og tager hatten af.

Svar #4
09. oktober 2005 af Mocca Jimmy (Slettet)

Er det så korrekt, at når man finder f':

f'(x)= 2x^4-2x/x^4 ?

( f(x) var 2x^3+2/x^2 )

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af Duffy

Hvis

f(x) = 2x^3+2/x^2

er

f'(x)= 6*x^2-4/x^3


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2005 af allan_sim

Hvis f(x) = (2x^3+2)/(x^2), så er sagen jo en ganske anden. Da er f'(x) = (2x^4-4x)/(x^4) = (2x^3-4)/(x^3)

Morale: Sæt paranteser

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2005 af allan_sim

#6. Morale til self: Stav rigtigt til parEnteser.

Svar #8
09. oktober 2005 af Mocca Jimmy (Slettet)

Vidunderligt. Mange tak.

Skriv et svar til: Brøkfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.