Matematik
integral
09. oktober 2005 af
stasiahansen (Slettet)
hej, håber på hjælp til følgende:
to funktioner er bestemt ved:
f(x)=(x/(x+1))^2 , x>-1
F(x)=x+1-(1/(x+1)) - 2Ln(x+1) , x>-1
Jeg skal gøre rede for at F er stamfunktion til f.
kan jeg integrere vha substitution f(x)? jeg har sat t=x+1 -->dt=dx
x=t-1
men så kan jeg ikke videre.
håber på hjælp
to funktioner er bestemt ved:
f(x)=(x/(x+1))^2 , x>-1
F(x)=x+1-(1/(x+1)) - 2Ln(x+1) , x>-1
Jeg skal gøre rede for at F er stamfunktion til f.
kan jeg integrere vha substitution f(x)? jeg har sat t=x+1 -->dt=dx
x=t-1
men så kan jeg ikke videre.
håber på hjælp
Svar #1
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det er lettere at diffenrentiere F(x), vil jeg tro.
Svar #2
09. oktober 2005 af stasiahansen (Slettet)
jeg kan ikke få det til at passe ved at differentiere, derfor ville jeg integrere. vil du ikke vise mig hvordan man differentierer det?
Svar #3
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Samme opgave, anden tråd:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=132221
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=132221
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
