Studievejledning

Skal jeg gå 1.g om?

13. april 2013 af sofi2491 (Slettet)

Hej allesammen.

 

Jeg har igennem 1.g gennemgået en række af operationer og det har gjort at jeg er har mistet en masse faglig viden og mit fravær er ret højt. Det ægrer mig rigtig meget, og jeg kan også mærke på karaktererne at jeg ikke er så meget til stede som jeg gerne ville være.

Jeg går i en klasse som jeg er rigtig glad for, men i løbet af året er jeg kommet i tvivl om jeg har valgt den rigtige studieretning. Jeg fik ikke rigtig taget en beslutning da vi skulle vælge efter grundforløbet, og fortsatte bare i samme klasse, men nu når vi er nået så langt i forløbet kommer jeg i tvivl om det er det rigtige for mig. Jeg føler at nogle af de fag jeg har valgt er på et alt for højt niveau, og har flere gange overvejet at jeg skulle have valgt en anden studieretning. Jeg er som sagt rigtig glad for min klasse, så det er jeg meget ked af at skulle sige farvel til.

Står nu og overvejer om jeg bare skal bide tænderne sammen, i og med at jeg ved der ikke kommer flere operationer fremover, eller om jeg skal gå 1.g om. Frygter at jeg vil ærge mig over det når mine klassekammerater går ud i 3.g og jeg stadig har et år tilbage. HJÆLP! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2013 af 123434

Hvad med bare, at starte på HF. Hvis du har en sygdom, der gør, at du er meget fraværende, så var det måske en mulighed. Her skal du ikke tænke på standpunktskarakterer. Personligt synes jeg, at sk er mega stressende. Jeg tænker hele tiden på, at jeg skal huske at være aktiv, snakke så meget som muligt, gøre opmærksom på mig selv, holde mig gode venner med læreren. Med hensyn til dit snit, drømmer du om, at komme ind på en uddannelse med højt snit? Hvis du måske bare vil være pædagog eller folkeskolelærer, så er det måske ok for dig at fortsætte?

 


Svar #2
13. april 2013 af sofi2491 (Slettet)

Alle mine operationer er overstået i næste måned, så jeg ved at jeg ikke vil få mere fravær hvis jeg fortsætter eller går 1.g om.

Jeg har brug for en STX eksamen for at komme ind på min uddannelse som kræver et okay højt snit, så HF er helt klart udelukket. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2013 af 123434

HF er adgangsgivende til alle videregående uddannelse. Hvis du f.eks. skal læse medicin, så skal du sørge for at få mat A, kemi b og fysik b. Det nytter jo heller ikke, at være sproglig og ville læse medicin, ellers så skal man læse op senere hen. Med hensyn til supplering vil reglerne blive strammet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2013 af 123434

Hvad vil du gerne læse?

 


Svar #5
13. april 2013 af sofi2491 (Slettet)

Men jeg vil læse STX, lige gyldig hvad. Jeg regner med at ville læse jura, og derfor ærger det mig at jeg har valgt en studieretning som muligvis kan give mig et lavere gennemsnit end hvis jeg havde valgt en 'lettere' studieretning. 
Jeg har den studieretning som hedder samf A, mat A og erhvervsøkonomi C. Det er en ideel linje til jura, men er ret sikker på at mat A bliver en for stor mundfuld end hvis jeg valgte en linje med matematik på B og stadigvæk havde samf på A. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af Hebi

Medmindre du har er god til matematik, så ser jeg ingen grund til at du har matematik på så højt niveau. Der er ingen krav om matematik på jura, ikke engang C-niveau. Matematik B som du skal igang med på 2. år er LANGT sværere end C-niveau, hvorfor du virkelig skal overveje om det er det du vil.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2013 af MrAbdul (Slettet)


Jeg læser selv jura på KU og den linje er da ikke ideel for jura, der er fx intet mat her at se, udover at vi engang i familie- og arveret har tegnet cirkler. Det kan blive hårdt at bruge så meget krudt på et fag på A niveau kun for at opretholde et sikkert gennemsnit med henblik på optagelse. En ting du skal vide om HF er at det tager 2 år, giver direkte adgang til alle uddannelser som STX giver og at man skal til eksamen i alle fag, dog mindre antal fag end STX. Du bliver måske færdig før dine klassekammerater. Når det så er af vejen.

En anden ting du skal overveje om du kan stå imod drillerierne som nogle gange kommer fra forrige klassekammerater, hvis du går om. Mange er droppet ud af den grund fordi de ikke følte sig gode nok.
Hvis du beslutter at gå om efter sommer synes jeg at du skal overveje en ny skole. Det kan være svært at give slip på din klassekammerater, og egentlig kan du stadig opretholde forbindelsen, men det er lettere at bare starte på en ny skole end konstant at blive mindet om at man er et år "bag ud" så at sige.

En tredje ting er at et år er lang tid at bruge på noget ekstra. Dem som tager en lang videregående uddannelse kommer dog nok til at være på arbejdsmarkedet i mere end 40 år. Og så er det virkelig ærgerligt at arbejde på ens anden prioritering, hvis man var sikker på at kunne komme ind på ens første prioritering. Hvis blot man havde brugt det ene år mere på ens studentereksamen.



Skriv et svar til: Skal jeg gå 1.g om?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.