Matematik

trigometri

14. april 2013 af py2t7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Jeg håber virkelig meget der er en der kan hjælpe mig med den her!! 

 

I trekant ABC er AB=11,9 BC=26,4, <C=23,5 og vinkel A er stump. Beregn <A.

Jeg har brugt sinusrelationen men kan ikke rigtig komme videre herfra.

(26,4*sin(23.5))/11,9 = 0.88462

og så har jeg tager arcsin af mit resultat

arcsin(0.88462) = 62.2048

Men vinkel A skulle jo være stump så dette må være et forkert resultat? 

 

Håber i kan hjælpe med hvor jeg er forkert på den.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af Sapfort (Slettet)

Der er to løsninger til en trekant, hvor du kender en vinkel, en hosliggende side og en modstående side.

Her er den rigtige løsning at vinkel A er 117,8 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2013 af peter lind

Du skal bruge at sinus(A) = sinus(180º-A)


Skriv et svar til: trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.