Matematik

integraregning

10. oktober 2005 af stasiahansen (Slettet)
hej,

hvordan skal jeg gøre?

jeg skal bestemme tallet a, således at
S=integraltegn
S(fra 3 til 9) (x^0,5 + (a/x^0,5)dx = 12

håber på hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2005 af Duffy

Udregn første integralet

9
S(x^0,5 + a/x^0,5)dx
3

og få

18+6*a-2*3^(1/2)-2*3^(1/2)*a

og sæt dette udtryk lig med 12
dvs løs den fremkomne ligning mht a.



Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2005 af Duffy

Jeg kan afsløre at

a = -1


Duffy

Svar #3
10. oktober 2005 af stasiahansen (Slettet)

mange tak :)

Skriv et svar til: integraregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.