Matematik

Annuitetsregning HJÆLP!

15. april 2013 af ftwz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave som lyder på at jeg skal finde antal terminer (altså 'n').

Jeg får at vide at:

Hvor mange gange skal der indsættes 2.000 kr til 5% pr. termin, hvis der i alt skal opspares mindst 100.000kr?

 

Altså er:

A_n= 100.000               y= 2.000                 r= 5% pr termin.

Jeg får en formel som lyder på: ln(100.000*0,05/2000+1)/ln(1,05)

Jeg prøver at skrive formlen ind på min lommeregner men får resultatet 3,4 hvilket er forkert. Hvordan skal jeg skrive formlen ind i forhold til paranteser? Og please, lad vær med at forklare mig noget som er over c niveau i matematik, da jeg ikke vil kunne følge med. Vil også gerne høre hvad ln står for? - Håber i kan svare :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2013 af lfdahl (Slettet)

For en annuitetsopsparing gælder:

 Antal terminer, n kan udtrykkes som:

n = ln((Ar/b) + 1)/ln(1+r), hvor b = 2000, r = 5%, A = 100.000

ln er den naturlige logaritme.

Beregn først tælleren: ln((A*r/b) + 1) = ln(100.000*0,05/2000 + 1) = ln(2,5 + 1) = ln(3,5) = 1,252763

Dernæst nævneren: ln(1+0,05) = ln(1,05) = 0,0487902

tæller/nævner = 25,7 terminer


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- du kan jo osse bare skrive af . . .

:-)


Skriv et svar til: Annuitetsregning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.