Matematik

Renteformlen

16. april 2013 af Damgaard1975 (Slettet)

Hvordan får jeg isoleret n i Kn = K0 * (1+r)n ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Der skal du først dividere med K0 og dernæst bruge log til at hente n ned :-) Gav det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2013 af mathon

dvs
                (1+r)n = (Kn/Ko)            logaritmeret


Svar #3
16. april 2013 af Damgaard1975 (Slettet)

Formlen kommer vel til at se sådan ud

 n= log(Kn)/log(K0) divideret med (1+r)   eller hva?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Husk at (1+r)^n -> n*log(1+r). Ellers er det helt korrekt det du skriver :-)


Svar #5
16. april 2013 af Damgaard1975 (Slettet)

Jeg tænkte nu mere, om det ikke er sadan den endelige formel kommer til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Så har du næsten ret, det giver

n=log(Kn/K0)/log(1+r)


Skriv et svar til: Renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.