Matematik

HJÆLP

16. april 2013 af sofieb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Er der nogen der kan løse dette for mig? :) a) En størrelse vokser med 1% pr. måned. Hvad er den årlige vækstrate? b) En størrelse vokser med 30% pr. år. Find den månedlige vækstrate. c) En produktion nedsættes med 5% pr. kvartal. Hvor stort er det årlige procentvise fald? Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af 123434 (Slettet)

a) 1,01^12

b) (1+r)^12=1,30 du skal find r.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Den årlige vækstrate r findes af

1+r = 1,0112 , dvs.

r = 1,0112 - 1

b) Svaret i #1 er korrekt her.

c) Det årlige procentvise fald findes af

1 - r = (1 - 0,05)4


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.