Matematik

Brøkomskrivning

17. april 2013 af Chrewe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Simpelt spørgsmål:

Hvorfor er disse to udtryk lig med hinanden?
Er der nogle der kan forklare mig vejen fra det ene udtryk til det andet?

(1/2)x^(-1/2)=1/(2*kvrod(x))
(Se evt. vedhæftede fil)

På forhand tak for hjælpen. :-)

 

Vedhæftet fil: math.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2013 af mathon

 

                  m-(1/2) = (m1/2)-1 = (√(m))-1 = (1/√(m))

 

                  (1/2)x-1/2= 2-1(x1/2)-1 = (2 x1/2)-1 = (2√(x))-1 = 1/(2kvrod(x))


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det skyldes, at

x-1/2 = 1 / x1/2 = 1 / √x

Opgavens niveau er vist ikke 8. klasse.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2013 af lfdahl (Slettet)

(1/2) x-0,5 = 1 2-1 x-0,5  = 1 / (21 x0,5) = 1 / (2 √x)

Du skal udnytte at et tal x-k = 1 / xk


Svar #4
17. april 2013 af Chrewe (Slettet)

Tak for de brugbare og hurtige svar!!! :-)


Skriv et svar til: Brøkomskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.