Religion

HJÆLP, HJÆLP, HJÆLP - RELIGION!!!!

17. april 2013 af FABC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en lille tekst i religion som jeg skal karakterisere og finde ud af hvad det religiøse problem er:

 

Læren er urgammel:

Sæt nu. munke, at en mand, der vandrer rundt i skoven, i skovlandet, får øje på en gammel vej, en gammel sti, betrådt af mennesker i fordums tid. Og at han følger den, og mens han følger den, får øje på en gammel by, en gammel konegstad, beboet af mennesker i fordums tid, forsynet med parker, lunde og damme og med volde omkring - en prægtig by.
Så ville denne mand, munke, sige til kongen eller til kongens minister: 'Herre, du skal vide dette. Da jeg vandrede rundt i skoven, i skovlandet, fik jeg øje på en gammel vej, en gammel sti, betrådt af menner i fordums tid. Jeg fulgte den, og mens jeg fulgte den, fik jeg øje på en gammel by, en gammel kongestad, beboet af mennesker i fordums tid, forsynet med parker, lunde og damme og med volde omkring - en prægtid by. Genopbyg denne by, herre.'
Derpå ville kongen eller kongens minister, munke, genopbygge denne by. Denne by ville derefter blive rig og blomstrende, velbefolket og myldrende med mennesker - en by i velstand og trivsel. 
På samme måde har jeg, munke, set en gammel vej, en gammel sti, betrådt af de fuldstændig oplyste i fordums tid. 

 

Jeg ved så meget at teksten er en lignelse. Altså en måde indirekte for Buddha at sige noget til menneskene/biddhisterne. Men hvad er det religiøse problem? 

 


Skriv et svar til: HJÆLP, HJÆLP, HJÆLP - RELIGION!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.