Dansk

Opgave dk

10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)
Når stedord bliver anvendt forkert, kan det let skabe misforståelser. I de følgende sætninger er stedordene anvendt forkert. Skriv sætningerne om så meningen bliver klar og tydelig.

Det er meget vigtigt at i finder bogen.

Pigen fik klippet krøllerne ved ørerne, som var blevet for lange så der skulle klippes 5 cm af.

Historien handler om en dreng og sin ven.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Ved ørene, fik pigen klippet 5 cm af sine krøller af, da de var blevet for lange.

Prøv selv...!

:D

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Rettelse til #1: ;-D

Ved ørene, fik pigen klippet 5 cm af sine krøller af da de var blevet for lange.

Svar #3
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

hehe ok..!

Svar #4
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

hehe andre forslag :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Du skal se på fejlene med stedordene (pronomen). Der er 7 grupper:

- Reciprokt pronomen (gensidigt stedord) = gensidig forhold, hinanden, hverandre etc.

- Relativ pronomen (Henførende stedord) = ord der leder hen til et andet ord i sætningen

- Personlig pronomen = ord der bruges i stedet for personer, jeg, du, vi etc.

-Demonstrativ pronomen (påpegende stedord) = Det ord der udpeger en ting eller person der refereres til: DEN bog er god (altså her= "den")

- Interrogativt pronomen (spørgende stedord) = stedord der indleder spørgende sætning (fx HVAD skal vi?)

- Refleksivt pronomen (tilbagevisende stedord) = ord som henviser til et led i samme sætning (fx hun sætter SIG - henviser tilbage til hun)

- Indefinit pronomen (ubemstemt stedord) = stedord der ikke henviser til noget bestemt (fx man, ingen, nogen)
------

1) kan ikke se det..

2) Pigen fik klippet 5 cm af krøllerne, der var blevet for lange ved ørene

3) Historien handler om en dreng og hans ven

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

#5
evt rettes 2) til:
Pigen fik klippet 5 cm af sine krøller, der var blevet...

eller

Pigen fik klippet 5 cm af sine krøller, da de/disse var blevet... (som Therackoo skriver)

Svar #7
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

Jeg er godt nok beæret Vange hold da op..! Dygtighed man kan have :p

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Kan den første sætning misforstås på nogen måder?

:D

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

"I" skal være med stort.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2005 af danielruhmann (Slettet)

#6

5 skal skrives med bogstaver (fem); alle tal til og med 29 skrives med bogstaver.

Svar #11
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

hvad med !!

Han havde to mænd i hælebe der indhentede ham på ingen tid

Du skal huske og tage hunden med ud på græsplænen når du vil slå den.

Susanne og mig skal i biografen.

Søren fik nogle orm af drengene. De var ikke glade for at blive sat på krogen

Hun havde en voldsomsmerte i knæet. Det føltes som det skulle eksplodere, men næste morgen var det væk.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Han havde to mænd, der indhentede ham på ingen tid, i hælene.

Svar #13
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

jaer :)

Svar #14
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

hedder det ikke Jeg og Susanne skal i biograffen.

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Susanne og jeg...

jaja 5/fem... der stod 5 i #0 ;)

Søren fik nogle orm, der ikke var glade for at blive sat på krog, af drengene

eller Søren fik af drengene nogle orm, der ikke var glade for at blive sat på krog

Svar #16
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

seriøst det står i opgaven det der 5 lol :D

Svar #17
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

ok..! Hvad med Du skal.... ^^
og hun havde....!

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. oktober 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Prøv søgefunktionen i forumet en gang i mellem.

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=128950&h=kan%20misforstås

Se især #12

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#17:
Hvis der virkelig står 'huske og tage' i den sætning, så overvej venligst at kassere bogen efter endt brug.

"Når du vil slå græsplænen, skal du huske at tage hunden med ud på den."

Prøv selv at omskrive den sidste sætning i #11.

//Epsilon

Svar #20
10. oktober 2005 af Mathias N (Slettet)

hehe ok...! Epsilon
men har kigget i dette link og set..! Men det er vist samme opgave..!

Skriv et svar til: Opgave dk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.