Tysk

Junges

18. april 2013 af Nishani (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Junges (n) = unge 

Junges er det flertal eller ental??
 

Og hvis jeg skal skrive det i flertal fx 

blablablas formål  er at opdrage de unge

 

Hedder det så: der Zeck die blabla.... ist das Junges/die Junges zu erziehen. ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Zwei Jungen: to unger (pluralis)

Ein Junge :en unge (singular)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

der Junge, des Jungen   die Jungen  (i talesprog: die Jungs)  = dreng

das Junge , des Jungen, die Jungen =  dyreunge .f.eks. hvalp, killing


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2013 af Stygotius (Slettet)

ein Junge (= en dreng)  er et såkaldt substantiveret adjektiv. Det optræder som et substantiv og bøjes på alle måder som et adjektiv.  Eks.  für einen Jungen -  mit einem Jungen  -  das Vater des Jungen

ein Junges (n.) bruges om ungen hos et dyr.

flertal: zwei Jungen

der Zeck der spielenden Aktivität ist die Jungen zu erziehen


Svar #4
18. april 2013 af Nishani (Slettet)

mange tak. Det nogle klare forklaringer :) 


Skriv et svar til: Junges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.