Studievalg og videregående studie

Medicin og teknologi

21. april 2013 af MieKristensen (Slettet)

Hej derude, 

Jeg står og skal vælge uddannelse meget snart, men synes stadig at jeg har alt for mange ting jeg gerne vil! 
Luksus-problem, jeg ved det ;)

Mit spørgsmål drejer sig om medicin og teknologi. Jeg var til DTU åbent hus og hørte en masse om det, men synes ikke rigtig jeg blev så meget klogere. Så er der nogen der har nogle erfaringer? 

Jeg har hørt at det er sværer med valgfag da man har halvdelen på DTU og halvdelen på Panum? 

Hvis man nu ikke er så meget til computerprogramering osv., men mere til matematik og fysik er det så dumt og bør man hellere læse alm. medicin? Eller finde noget helt tredje som handler mere om matematik og fysik? 

Er der mange der vælger det fordi de ikke havde gennemsnittet til alm. medicin?

Er det et "problem" at man ikke har samme sammenhold som de andre DTU studerende da man ikke er med på fælles RUS-tur fx? Og fordi man tilbringer mindre  tid på DTU?

Det der tiltrækker mig er det tekniske/naturvidenskabelige hvor det stadig handler om mennesker. Men kommer man kun til at sidde i et laboratorium et eller andet sted eller hvad laver man egentlig som færdiguddannet? 

Jeg ved godt det var mange spørgsmål, men hvis nogen læser det eller overvejer at læse det vil jeg meget gerne høre fra jer :) 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af thor0207 (Slettet)

Hej Mie

Jeg hedder Thor og læser nu 4. semester på Medicin og Teknologi (Medtek). Jeg har selv stået  i Medicin og Teknoligi standen til åbent hus på DTU. Det er ærgeligt at du ikke blev så meget klogere af at snakke med en af "os" til åbent hus, men jeg vil gøre mit bedste for at besvare dine spørgsmål :)

Først og fremmest vil jeg henvise dig til Medicin og teknologis hjemmeside, hvor du kan finde stort set alt om uddannelsen og finde yderligere svar på dine spørgsmål end dem du får af mig: http://www.medicin-ing.dk/
Som hovedregel foregår 70% af uddannelsen på DTU og 30% på KU. Vi følger DTUs studieopbygning, hvilket betyder at 25% af fagene under uddannelsen er valgfag. Disse 25% kan du i princippet bruge helt som du vil, men der er nogle fag som er mere relevante i forhold til din uddannelse end andre. Derfor er der udarbejdet nogle anbefalede studieplaner, som du kan finde på hjemmesiden >bacheloruddannelsen>kurser og skemaer>optage 2012. Herunder vil du også kunne se hvilke obligatorisk fag, som du vil komme igennem.

Jeg tror at du ligemeget hvilken uddannelse du læser på DTU vil have en lille smule programmering. Det skyldes at programmering er grundlæggende i fx databehandling fra forsøg. Jeg troede selv at programmering ville blive dødens pølse, men jeg blev faktisk positivt overrasket (hvilket en hel del af mine medstuderende også blev), så det synes jeg ikke du skal lade dig skræmme væk af. 
Du skriver at du godt kan lide matematik og fysik , hvilket der er meget mere af på medtek end medicin (så vidt jeg ved). Grunden til at jeg selv valgte at læse medtek var netop, at jeg synes menneskekroppen er spændende samtidig med at jeg synes at matematik og fysik er sjovt og udfordrende. Dette har jeg også fået bekræftet efter jeg startede på medtek.

Det er nogle som vælger at læse Medtek fordi de ikke har snittet til at komme ind på medicin. Jeg ved ikke hvor mange det præcis er. Der er nogle som prøver at søge ind på medicin imens de læse Medtek, men kun ganske få. De fleste bliver så glade for medtek at  vælger  at bliver. Det skal også nævnes at der er nogle medicinere som skifter til medtek...

Jeg er selv super tilfreds med den måde som vores studiestart foregår. Vi tager jo på vores egen rustur, hvor vi kun er medtek'ere. Derfor lærer man hurtigt alle fra årgangen at kende. Dette står lidt i modsætning til "de almindelige" studieretninger på dtu, hvor man kun er på rustur med en 8-stykker fra ens egen studieretning. 
Selvom vi har vores egen rustur møder man stadig folk fra de andre studieretninger til fx en af de mange fester som holdes på campus.

Hvis du vil læse om færdigudddannede medtek'ere og jobmuligheder, så vil jeg henvise dig til medtek's hjemmeside.

Jeg håber du kan bruge mine svar :)

Du skal være velkommen til at skrive kontakte mig, hvis du har flere spørgsmål

Mvh. Thor


Skriv et svar til: Medicin og teknologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.