Matematik

Rødder

21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer. Hvordan skal jeg gribe følgende opgave an?

For hvilke værdier af c har polynomiet f(x)=-x2+2x+c: Ingen rødder? Én rod? To rødder?
(Skriv svarene i intervalform)

Jeg skal vel have indført diskriminaten, da denne angiver skæringer med x-aksen, men er alligevel i tvivl om, hvordan udregningen skal laves.

Tak på forhånd :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af mathon


   "...skal vel have indført diskriminanten"

                               f(x) = (-1)x2 + 2x + c

   a = (-1)
   b = 2
                d = 22 - 4
(-1) • c = 4 + 4c ............


 


Svar #2
21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Formulerede mig forkert. Havde allerede udregnet diskriminanten, så det er ikke det, der er problemet. Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal udregne, hvilke værdier af c der giver: Ingen rødder? Én rod? To rødder?

Dårlig formulering undskyld :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af mathon

hvad er sammenhængen mellem
                          
                      diskriminantens fortegn og antal rødder i andengradsligningen?


Svar #4
21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

d>0 = 2 rødder

d<0 = ingen rødder

d=0 én rod

Men jeg bliver bedt om at skrive svarene i intervalform. Jeg kan finde specifikke værdier af c der opfylder ovenstående krav, men hvordan ved jeg præcis hvilke reelle c værdier, der giver 0, 1 eller 2 løsninger? Skal jeg gætte mig frem for at finde dem? :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af mathon

 

d>0 = 2 rødder
                                løs         
                                          
4 + 4c > 0

d=0 én rod                               

                                løs         
                                          
4 + 4c = 0

d<0 = ingen rødder

                                løs         
                                          
4 + 4c < 0


 


Skriv et svar til: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.