Matematik
Integralet
jeg sidder med en opgave jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an :D håber der er nogen herinde der kunne hælpe med at løse netop denne opgave
Svar #2
22. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)
Du kan udnytte at (exp(x^3) ) ' = 3x^2*exp(x^3)
Så gang med 3 og del med 3 for at få:
∫x^2*exp(x^3) dx = ∫ 1 / 3 *( exp(x^3) ) ' dx = [1/3*exp(x^3)]01 = ?
Svar #3
22. april 2013 af Dozmit (Slettet)
jeg er ikke helt med #2 kan du prøve at tage et screenshot af det ?
Svar #4
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Udregningerne er givet i #2; hvad skal du med et screenshot? Du skal blot indsætte grænserne.
Formelt foretager man substitutionen t = ex^3 , dt = 3x2·ex^3 dx . Så er x2·ex^3 dx = (1/3) dt og dermed
0∫1 x2·ex^3 dx = 1∫e (1/3) dt = [ t/3 ]e1 = ...
Svar #5
22. april 2013 af Dozmit (Slettet)
det jeg mener med et screenshot er at jeg gerne vil kunne læse ligningen ordentligt, jeg forstår ikke så meget af det i har skrevet, forstå mig ret, det er bare den måde det ser ud der er problemet
Skriv et svar til: Integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
