Tysk

Mädchen

22. april 2013 af Nishani (Slettet)

En pige = ein Mädchen

Hvad med i flertal??

Piger = Mädchens??

Pigerne = die Mädchens?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

En pige = ein Mädchen (neutrum)

Hvad med i flertal??

Piger = Mädchens??       Zwei Mädchen in meiner Klasse sind krank

Pigerne = die Mädchens?  Die Mädchen und Jungen in Dänemark gehen zur Zeit nicht zur eller: in die Schule, weil die Lehrer nicht unterrichten dürfen.


Svar #2
22. april 2013 af Nishani (Slettet)

Hvad hvis Mächen skal være genitiv i flertal..

Altså fx:

pigernes blomster var smukke.

Die Blumen der Mächen? waren schöne. 

Er Mädchen rigtig bøjet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Die Blumen des Mädchens (pigens ) waren schön.

Die Blumen der Mädchen (pigernes) waren schön.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af 123434 (Slettet)

0#

Das Mädchen-pigen

Die Mädchen-pigerne

 

Jeg har erfaret, at mange siger die Mädchen, når deres intension egentlig var, at der kun var en pige. Jeg kan godt forstå, hvorfor de hopper i fælden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2013 af Stygotius (Slettet)

Et adjektiv som står prædikativt (= efter sit navneord),  bøjes på tysk ikke  i køn, tal og kasus.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2013 af Stygotius (Slettet)

Tyske navneord som ender på  -chen  og   -lein er altid neutrum.  (das Mädchen - das Büchlein)

De er diminutiver (endelser som betyder "lillle")


Skriv et svar til: Mädchen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.