Matematik

grænseværdi

22. april 2013 af nursim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Find grænseværdien af den komplekse talfølge 

 

zn=1/√n + i*n-1/n 

er lidt lost i denne opg :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det ordentligt med parenteser:

zn = 1/√n + i·(n-1)/n .

Find grænseværdien for realdelen og imaginærdelen for sig, for n → ∞ .

lim(zn) = lin(an + i·bn) = lim(an) + i·lim(bn)


Svar #2
22. april 2013 af nursim (Slettet)

sorry min skyld.

 

zn=(1/√n) + i·(n-1)/n


Svar #3
22. april 2013 af nursim (Slettet)

lim(zn)=lim(1/√n) + i·lim(n-1)/n for  n-->∞ 

(n-1)/n = -1/n

lim(1/√n)=0 og lim(n-1)/n=1  

så 0+i·1 

 

er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt, at (n-1)/n = -1/n , men din grænseværdi er korrekt.


Svar #5
22. april 2013 af nursim (Slettet)

så min grænseværdi er 0+i·1=i ?

 

altså (n-1)/n= (n/n) (- 1/n)= 1·(-1/n)= -1/n ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, grænseværdien er korrekt, men din mellemregning dertil er forkert. Hvis du får -1/n i imaginærdelen, vil den jo også gå mod 0.

(n-1)/n = n/n - 1/n = 1 - (1/n),     ikke -1/n som du hårdnakket bliver ved med at påstå.

 


Svar #7
22. april 2013 af nursim (Slettet)

aaah nu kan jeg se det, tak tak, var sådan set ikke uenige, prøvet bare at forstå.


Svar #8
22. april 2013 af nursim (Slettet)

Vis at den komplekse talfølge an=(7/10(1+i))n er konvegent (med hvilken grænseværdi?)

lim(7/10)n·lim (1+i)n     er det ikke den korrekte regl? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Er det

an = ( (7/10)·(1+i) )n      ?

Hvis det er tilfældet, gælder der, at an = a1n , hvor a1 = (7/10)·(1+i) .

Beregn modulus |an| og find grænseværdien for |an| .


Svar #10
22. april 2013 af nursim (Slettet)

yep det passer. vil prøve det så.


Svar #11
23. april 2013 af nursim (Slettet)

hmm når man skal beregne modulus, a=√(7/10)2+(1n)2      er dette korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt. Start med at beregne |a1| og benyt så, at an = a1n , hvorfor |an| = |a1|n .


Svar #13
23. april 2013 af nursim (Slettet)

a1=(7/10) · (7/10)·i  

længden af a1=√(7/10)2+(7/10)2   ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det er noget vrøvl.

Da |1+i| = √2, er |a1| = (7/10)·|1+i| = (7/10)·√2 < 1 , hvoraf man ser, at |an| = |a1|n → 0, for n → ∞ .


Svar #15
23. april 2013 af nursim (Slettet)

hmmm det skal jeg lige grupple over..


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.