Matematik

Fordoblingskonstanten

25. april 2013 af budaaaa (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med af finde fordoblingskonstanten??  når jeg har fået opgivet forskriften f(t)=297*1.0679^(t)  ,  0 ≤ 1≤20

jeg ved at man skal bruge formlen her T½=(log(½) / (log (a)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Her skal man benytte udtrykket for fordoblingskonstanten

T2 = log(2) / log(a)

Indsæt og beregn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2013 af 123434 (Slettet)

 T½=(log(½) / (log (a) er halveringskonstanten.

f(x)=b*a^x

a=1.0679

T 1/2=log(1/2)/log(1,0679) halveringskonstanten

T2=log(2)/log(1,0679) fordoblingskonstanten.


Svar #3
25. april 2013 af budaaaa (Slettet)

ok tak 

men skal jeg ikke bruge 0 ≤ 1≤20 til noget ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, ikke til beregning af fordoblingskonstanten.


Svar #5
25. april 2013 af budaaaa (Slettet)

ok mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.