Matematik

HJÆLP NU NU NU NU......

27. april 2013 af Lærke99 (Slettet)

opgaven lyder:

 

i en klasse skal der vælges 3 representanter, der er 21 elever i klassen.

 

a) hvor mange forskellige mugligheder er der for at vælge de 3 representanter.

 

 

 

-vi for det til 7, men det giver ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1336108

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

K(21,3) = 21! / (21-3)! * 3!) = 1330

;-)


Svar #3
27. april 2013 af Lærke99 (Slettet)

kan du mugligvis skrive en udregning ? 

 

;-)


Svar #4
27. april 2013 af Lærke99 (Slettet)

#3


kan du mugligvis skrive en udregning ? 

 

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udregningen står i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Ved du, hvad et tal efterfulgt af et udråbstegn betyder?


Svar #7
27. april 2013 af Lærke99 (Slettet)

ja ;-) men vi kan bare ikke få det til at gå op, så måske er er jeg jeg aligevel ikke helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er ikke noget, der skal "gå op" - du regner det ud og får dit facit . . .  ;-)


Svar #9
27. april 2013 af Lærke99 (Slettet)

kan du give et eksempel? 

kan du skrive beregningerne på brøgstregen?

 

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hele beregningen samt facit står i # 2

Du svarede ikke på mit spørgsmål i # 6 - det er vigtigt, at du svarer -


Svar #11
27. april 2013 af Lærke99 (Slettet)

er ikke  helt sikker på det :-/


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Det står i din mat--bog under kombinationer eller permutationer - slå op dér og læs det

Fx. er 5! = 5*4*3*2*1

Når du så bruger det på brøkstregen, er det en masse, der kan forkortes ud.

Du bliver nødt til at læse det, for at forstå det - vi hjælper gerne, men vi underviser ikke i matematik -

det foregår i skolen  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2013 af hesch (Slettet)

K(21,3) = 21! / ( (21-3)! * 3!) = 1330      ( 21! udtales:  21 fakultet )

21! = 21 * 20 * 19 * 18 * 17 * . . . . .  * 1

( 21 -3)!  = 18! = 18 * 17 * . . . . .  * 1

21! / 18! = 21 * 20 * 19  ( slut, resten af faktorerne kan forkortes ud )

21! / 18! / 3!  = 21 * 20 * 19 / ( 3 * 2 * 1 )

 


Skriv et svar til: HJÆLP NU NU NU NU......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.