Matematik

parabel

28. april 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder og knokler med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Jeg har vedhæftet opgaven.  Til opgave a har jeg bare fået svaret til f(x) til 90, da den er vandret, men både b og c kan jeg ikke finde ud af, håber at I kan hjælpe. Tak på forhånd.


Svar #1
28. april 2013 af samsamsamsam (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

b. Parabelen ATB har rødderne x = -200 og x = 200, og den har toppunkt i (0 , 80), dvs

f(x) = a·(x-200)·(x+200) ,

hvor a bestemmes af f(0) = 80 .

c) Beregn funktionsværdierne f(k·200/8) = f(25·k) , med k = 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

a)   y = 90
 

b)   f(x) = a*(x+200)*(x-200) = a*(x2-40000)
 

f(x) = 80 for x = 0, altså a*(-40000) = 80 eller a = -1/500

Altså f(x) = -(1/500) * (x2 - 40000)
 

c)   Stivere x = 25, 50 .....175
 

længde: (90-f(x)) for hvert x

Pas på - længden af stiverne er IKKE funktionsværdierne (# 2), men derimod 90 - f(x)

;-)


Svar #4
29. april 2013 af samsamsamsam (Slettet)

#2


 

 

#3


Jeg forstår ikke hvad man skal gør efter dette: a*(x2-40000)

Mange tunsinde tak fordi I vil hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter oplysningen f(0) = 80 til at bestemme a.

f(0) = a·(0+200)·(0-200) = -40000·a = 80 , hvoraf a = -80/40000 = -1/500 .


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.