Matematik

Andengradspolynomium

29. april 2013 af anja00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg skal finde toppunkt og rødder for denne ligning:

y = 1 + √(2) * √(-1+x)

Jeg vil gerne have det omformet til formen a2+bx+c

Kan I hjælpe med dette?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af Euroman28

tjek lige opgaven igen. For så vidt jeg kan regne mig frem til så har ligningen ingen rødder hverken kompleks eller reel.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

y = 1 + √(2) * √(-1+x)

y - 1 = √(2) * √(-1+x)

(y - 1)2 = 2*(-1+x)

(y - 1)2 = 2x-2

((y-1)2+2)/2 = x

rod findes ved at sætte y=0

den har vel ingen toppunkt?


Svar #3
29. april 2013 af anja00 (Slettet)

Den skulle gerne have toppunkt i (1,1) og være en liggende parabel.

 

Den originale ligning er:

f(x,y) = -y2+2x+2y-3

 

Og den skal man vel sætte lig 0 og isolerer for y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

((y-1)2+2)/2 = x

byt om på x og y...

((x-1)2+2)/2 = y

nu kan du finde toppunkt for denne inverse venstreside, som rigtig nok giver (1,1).


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2013 af Euroman28

Ja se det er jo noget helt andet. 

Er vi er ovre i Lineær Algebra kursus?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
29. april 2013 af anja00 (Slettet)

Nej, det er noget faseplansanalyse, hvor jeg skal angive nulkurverne :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2013 af Euroman28

Prøv og tag et kig på det her

http://statsinfoindia.weebly.com/uploads/7/3/9/1/7391294/linear-algebra-c-4.pdf

De første eksempler indeholder noget du kan bruge, tror jeg.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.

 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.