Matematik

Regulær matricer

29. april 2013 af Jesper1991 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg har to 3 x 3 matricer:

A (p) = ( 1  p  0 )
             ( p  1  p )
             ( 0  p  1 )

B (p) = ( p  1  0 )
             ( 1  p  1 )
             ( 0  1  p )

Heri skal jeg finde det tal p, for hvilke matricen A(p) er regulær, og finde det tal p, for hvilke matricen B(p) er regulær.

Jeg ved, at matricen ikke er regulær, hvis den determinant er 0, og jeg ved godt, hvordan man udregner dens determinant. Men jeg ved ikke hvordan man hurtigt finder ud, hvilket tal p skal være, for at determinanten er 0.

Er der nogle der kan hjælpe mig med det :-)

               


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det hurtigste er nok at udregne determinanterne

det(A(p)) = 1·(1-p2) -p·p = 1 - 2p2

og

det(B(p)) = p·(p2-1) -1·p = p·(p2 -2) .

Løs nu ligningerne det(A(p)) = 0  ,  og    det(B(p)) = 0 .


Svar #2
29. april 2013 af Jesper1991

Ahh, selvfølgelig. Mange tak, Andersen11 :-)


Skriv et svar til: Regulær matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.